Uzamanından uyarı: Obezitede Avrupa şampiyonuyuz

Obezite ile Mücadele için Yeni Yaklaşımlar

Kayseri’de düzenlenen 5. Obezite Tanı ve Tedavisinde Multidisipliner Yaklaşım Sempozyumu’nda Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fahri Bayram, obezitenin ciddi bir global sorun olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin Avrupa’nın en obez ülkesi olduğunu belirtti.

Sempozyuma Türkiye Obezite Araştırma Derneği, Türk Obezite Cerrahisi Derneği, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, Türk Obezite Cerrahisi Vakfı ve Bariatrik Cerrahi Derneği gibi kuruluşlardan gelen doktorlar katıldı.

Prof. Dr. Fahri Bayram, sempozyum sonrasında yaptığı açıklamalarda obeziteyle mücadele için bir araya gelindiğini ve obezitenin sadece beslenmeyle ilgili olmadığını belirterek psikolojik ve sosyal faktörlerin de etkili olduğunu ifade etti.

Bayram, obezite konusunda tecrübeli hocaların bir araya gelerek tedavi yöntemlerini tartıştığını ve bu konuda yeni yaklaşımların geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, obeziteyle mücadelede toplumsal farkındalığın artırılması ve medya aracılığıyla bilgilendirme yapılması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Bağırsak ve beyin nasıl birlikte çalışır, bu neden önemli?

Bağırsaklarımız ve beynimizin birbiriyle bağlantılı olduğunu biliyoruz, ancak bu bağlantı nasıl kuruluyor? Ve daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için bu bağlantıyı geliştirmek mümkün mü?

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

D vitamini deponuz boş kalmasın

D vitamini, kas ve kemiklerin dostu olarak bilinse de kalp-damar sisteminden belleğe bağışıklık sisteminden 
kanser riskini azaltmaya kadar vücuda çok yönlü fayda sağladığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman “D vitamini eksikliği ülkemizde yaygın bir sorun. Dolayısıyla ciddiye alınmalıdır” uyarısında bulundu.

En zorlu tedavilerden birini Brezilyalılar çözdü: Tuhaf görünmesine rağmen sonuçları çok başka

İnsanlık tarihi boyunca yanık tedavisi, tıp dünyasının en zorlu alanlarından biri oldu. Bu ihtiyaca çözüm arayan Brezilyalı bilim insanları ise, doğanın sunduğu eşsiz bir kaynaktan ilham aldı: balık derisi.

Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilir

Konuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir