Muğla’da Konut Fiyatlarında Yüzde 318 Artış

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) yayımladığı Konut Fiyat Endeksi raporuna göre, son 10 yılda konut metrekare fiyatlarında en yüksek artış Muğla’da gerçekleşti. Muğla, yüzde 318’lik değişim oranı ile listenin ilk sırasında yer aldı.

Muğla’nın ardından ikinci sırada yüzde 313,5 oranındaki fiyat artışı ile Muğla’nın komşu ile Aydın gelirken, üçüncü sırada yüzde 300,6 oranı ile Kırklareli yer aldı.

Muğla’daki konut metrekare fiyat artışında en büyük etkenin Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Datça gibi önemli turizm bölgelerine talebin artması, bu bölgelerdeki turizm hareketliliğinin artışta etkili olduğu, bunun yanında pandemi döneminde İstanbul, Ankara gibi nüfus yoğunluğunun fazla olduğu illerden sakin bir yaşam nedeniyle Muğla’ya rağbetin artmasının fiyat artışında etkili olduğu tahmin ediliyor. – MUĞLA

Related Posts

Osmangazi Köprüsü ile dev tasarruf! 9 yılda 108 milyar lira

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan Osmangazi Köprüsü’nün 1 Temmuz 2016 tarihinde trafiğe açıldığını söyleyerek, açılışının 9’uncu yıl dönümü olduğunu belirtti. Uraloğlu, 426 kilometrelik …

Alım fırsatı kaçtı mı? Altın yükseldi ama…

İran-İsrail gerilimi ile sıçrayarak yeni zirveyi zorlayan altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Ara ara düşen fiyatlar zirveyi zorlamasa da yükselişe geçti. Altın geçen haftayı düşüşle kapattı. Alım-satım yapacaklar altın …

Kanada saatler kala geri adım attı: ABD’li teknoloji şirketlerine uygulanan vergiyi kaldırdı

Kanada, ABD’li teknoloji devlerini hedef alan dijital hizmet vergisini, yürürlüğe girmesine sadece saatler kala iptal etti.

Türkiye’nin farkı kültür ve tarih

Turizm rekabetinde deniz-kum-güneş modelinden ayrışan Türkiye; ABD, Çin, Kanada, Japonya gibi harcama kapasitesi yüksek turist gruplarının ilgisini çekerken tarihi ve kültürel varlıkları öne çıkan şehirlerde de önemli bir turizm hareketi görülüyor.

Kayısıya alternatif olarak çilek üreten kadın siparişlere yetişemiyor

Malatya’nın Kale ilçesinde, kayısıya alternatif olarak çilek üretimine başlayan Hatice Kübra Bölükbaşıoğlu, sofralık olarak ürettiği ürünlere artan siparişleri karşılamaya çalışıyor.

Kenevir rotayı ilaca çevirdi

Endüstriyel kenevir üretiminde son 5 yılda önemli bir yol kat eden Türkiye, dünyadaki gelişmelere paralel olarak istikametini ilaç etkin maddesi olarak kenevirden en yüksek faydaya doğru çevirdi. Bu kapsamda ihtiyaç olursa yeni üretim alanlarının da devreye alınabileceği öngörülüyor.