Mart ayının zam şampiyonu belli oldu: O ürünün fiyatı uçtu!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Mart 2025’te fiyatı en çok artan ve en çok ucuzlayan ürünleri duyurdu. Taze fasulye yüzde 60,36’lık artışla en fazla zamlanan ürün olurken, uçak bileti yüzde 26,03’lük düşüşle en çok ucuzlayan ürün oldu.

SEBZE FİYATLARI YÜKSELDİ

İTO verilerine göre mart ayında 336 ürün arasında 208’inin fiyatı arttı, 52’sinde ise düşüş yaşandı. Sebze fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekerken, taze fasulye yüzde 60,36 ile en fazla zamlanan ürün oldu. Onu yüzde 43,88 ile patlıcan, yüzde 41,93 ile kabak ve yüzde 41,73 ile dolmalık biber izledi. Ulaşım sektöründe de fiyat artışları göze çarptı. Şehirlerarası otobüs biletleri yüzde 34,58 zamlanırken, erkek berberinde saç kesim ücreti yüzde 25,23 yükseldi.

UÇAK BİLETİ EN ÇOK UCUZLAYAN ÜRÜN OLDU

Mart ayında fiyatı en çok düşen ürün ise yüzde 26,03’lük azalışla uçak bileti oldu. Ev eşyası grubunda porselen ev eşyaları yüzde 14,19 ucuzlarken, kıvırcık marul yüzde 7,98, zeytinyağı ise yüzde 2,89 geriledi.

Gıda fiyatlarındaki değişimin mevsimsel etkiler, arz-talep dengesi ve döviz kuru hareketliliklerinden kaynaklandığı belirtilirken, uzmanlar önümüzdeki aylarda fiyat dalgalanmalarının devam edebileceği konusunda uyarıyor.

Related Posts

Alım fırsatı kaçtı mı? Altın yükseldi ama…

İran-İsrail gerilimi ile sıçrayarak yeni zirveyi zorlayan altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Ara ara düşen fiyatlar zirveyi zorlamasa da yükselişe geçti. Altın geçen haftayı düşüşle kapattı. Alım-satım yapacaklar altın …

Kanada saatler kala geri adım attı: ABD’li teknoloji şirketlerine uygulanan vergiyi kaldırdı

Kanada, ABD’li teknoloji devlerini hedef alan dijital hizmet vergisini, yürürlüğe girmesine sadece saatler kala iptal etti.

Türkiye’nin farkı kültür ve tarih

Turizm rekabetinde deniz-kum-güneş modelinden ayrışan Türkiye; ABD, Çin, Kanada, Japonya gibi harcama kapasitesi yüksek turist gruplarının ilgisini çekerken tarihi ve kültürel varlıkları öne çıkan şehirlerde de önemli bir turizm hareketi görülüyor.

Kayısıya alternatif olarak çilek üreten kadın siparişlere yetişemiyor

Malatya’nın Kale ilçesinde, kayısıya alternatif olarak çilek üretimine başlayan Hatice Kübra Bölükbaşıoğlu, sofralık olarak ürettiği ürünlere artan siparişleri karşılamaya çalışıyor.

Kenevir rotayı ilaca çevirdi

Endüstriyel kenevir üretiminde son 5 yılda önemli bir yol kat eden Türkiye, dünyadaki gelişmelere paralel olarak istikametini ilaç etkin maddesi olarak kenevirden en yüksek faydaya doğru çevirdi. Bu kapsamda ihtiyaç olursa yeni üretim alanlarının da devreye alınabileceği öngörülüyor.

Diyarbakır, Türkiye’nin enerji arz güvenliğini güçlendiriyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Diyarbakır’ın Türkiye’nin enerji arz güvenliğine güç kattığını ifade etti.