Viyana’da işsizlik yüzde 6,4 arttı

İşsizlik rakamlarındaki artışa rağmen, istihdam piyasasında olumlu gelişmeler gözlemleniyor. Avusturya Kamu İstihdam Kurumu’na (AMS) kayıtlı iş arayanların eğitim programlarına katılımı yüzde 1,9 artarak 38.260 kişiye yükseldi. Böylece hem işsiz hem de mesleki eğitimde olanların toplam sayısı yüzde 5,3 oranında arttı. 50 yaş üstü işsizlerin sayısı yüzde 5,3 artarken, 25 yaş altı gençler arasında işsizlik oranı yüzde 8,3 yükseldi.

Portekiz’de Şubat ayı işsizlik oranları belli oldu

TİCARET SEKTÖRÜNDE İŞSİZLİK YÜKSELİYOR

İşsizlik oranındaki artışa rağmen, Viyanalı şirketler mart ayında AMS’ye 10.547 açık iş pozisyonu bildirdi. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,1’lik bir artış anlamına geliyor. Ayrıca geçen yıla kıyasla yüzde 19,2 daha fazla iş ilanı dolduruldu. Bu oranla Viyana, ülke genelinde en fazla işe alım yapılan şehir olarak öne çıkıyor.

Sektörel bazda değerlendirildiğinde ise farklı sonuçlar ortaya çıkıyor. İnşaat sektöründe işsizlik yüzde 0,5 oranında azalırken, sanayi üretiminde yüzde 7,6, perakende sektöründe yüzde 8,4 ve turizm ile gastronomi alanında yüzde 7,8 oranında işsizlik artışı kaydedildi.

Çin’de genç işsizlik rekor kırdı

BATI AVUSTURYA İŞ ARAYANLARA ALTERNATİF SUNUYOR

Viyana’da iş bulmakta zorlanan kişilerin Batı Avusturya’daki iş fırsatlarını değerlendirmesi öneriliyor. AMS Viyana Direktörü Winfried Göschl, özellikle otelcilik ve gastronomi sektörlerinde eleman açığı olduğunu belirterek, “Yaz sezonu için işe alımlar başladı. Batı Avusturya’da bu alanda çalışacak personele büyük ihtiyaç var” dedi.

Nisan ayından itibaren “Turizmde Fırsat” adıyla düzenlenecek bilgilendirme günleri ve eğitim programları sayesinde iş arayanlar, Schladming/Dachstein gibi bölgelerde turizm alanında kariyer fırsatları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecek. Bu tür fırsatlar, geçici yaz işleriyle başlamak isteyenler için de avantaj sağlayarak ilerleyen dönemde Viyana’daki iş bulma şanslarını artırabilir.

Related Posts

Osmangazi Köprüsü ile dev tasarruf! 9 yılda 108 milyar lira

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan Osmangazi Köprüsü’nün 1 Temmuz 2016 tarihinde trafiğe açıldığını söyleyerek, açılışının 9’uncu yıl dönümü olduğunu belirtti. Uraloğlu, 426 kilometrelik …

Alım fırsatı kaçtı mı? Altın yükseldi ama…

İran-İsrail gerilimi ile sıçrayarak yeni zirveyi zorlayan altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Ara ara düşen fiyatlar zirveyi zorlamasa da yükselişe geçti. Altın geçen haftayı düşüşle kapattı. Alım-satım yapacaklar altın …

Kanada saatler kala geri adım attı: ABD’li teknoloji şirketlerine uygulanan vergiyi kaldırdı

Kanada, ABD’li teknoloji devlerini hedef alan dijital hizmet vergisini, yürürlüğe girmesine sadece saatler kala iptal etti.

Türkiye’nin farkı kültür ve tarih

Turizm rekabetinde deniz-kum-güneş modelinden ayrışan Türkiye; ABD, Çin, Kanada, Japonya gibi harcama kapasitesi yüksek turist gruplarının ilgisini çekerken tarihi ve kültürel varlıkları öne çıkan şehirlerde de önemli bir turizm hareketi görülüyor.

Kayısıya alternatif olarak çilek üreten kadın siparişlere yetişemiyor

Malatya’nın Kale ilçesinde, kayısıya alternatif olarak çilek üretimine başlayan Hatice Kübra Bölükbaşıoğlu, sofralık olarak ürettiği ürünlere artan siparişleri karşılamaya çalışıyor.

Kenevir rotayı ilaca çevirdi

Endüstriyel kenevir üretiminde son 5 yılda önemli bir yol kat eden Türkiye, dünyadaki gelişmelere paralel olarak istikametini ilaç etkin maddesi olarak kenevirden en yüksek faydaya doğru çevirdi. Bu kapsamda ihtiyaç olursa yeni üretim alanlarının da devreye alınabileceği öngörülüyor.