Hipertansiyonun en büyük tehlikesi: Fark edilmeden ilerliyor

Hipertansiyon Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hipertansiyon, kontrol edilmezse ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Kalp hastalıkları, felç ve böbrek yetmezliği gibi durumlar hipertansiyonun etkileri arasındadır.

Doç. Dr. Mutlu Güngör, hipertansiyonun devamlı olarak normalden yüksek kan basıncı içermesi durumunu açıkladı. Normal kan basıncı 130-80 mm Hg’nin altında olmalıdır. Tansiyon değerinin yüksek olması durumunda tedavi gerekebilir.

Türkiye’de her 8 erişkinden biri hipertansiyon hastasıdır ve bu kişilerin çoğu durumlarının farkında değildir. 135/85 değerlerinin üzerinde tansiyon değerleri düzenli kontrol ve tedavi gerektirebilir.

Hipertansiyon genellikle belirti göstermez ancak baş ağrısı gibi belirtiler olabilir. Güngör, hipertansiyonun belirti göstermemesinden dolayı “sinsi düşman” olarak nitelendirildiğini söyledi.

Tansiyonun düzenli olarak ölçülmesi önemlidir. Güngör, tansiyon kontrolü yapmanın önemini vurgulayarak, hipertansiyonun erken tanı ve tedavisinin sağlanabileceğini belirtti.

Hipertansiyonun kontrol altına alınmasında hekim kontrolü ve ilaç tedavisi gereklidir. İlaç tedavisi uzman kontrolünde olmalı ve düzenli tansiyon ölçümü ihmal edilmemelidir.

Related Posts

Adli Tıp Teknikeri Kontenjanı Açılmalı

Adli tıp teknikeri kontenjanı açılmalı ! CHP Ankara Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr Aylin Yaman bu konuda önerge verdi. 

Yaz sıcağı kavurdu, uzmanlar denize girecekleri uyardı: Ani dalıştan kaçının

Yazı sıcakları etkisini artırmaya devam ederken uzmanlar deniz ve havuza gireceklere uyarılarda bulundu. Kardiyolog Prof. Dr. Hasan Turhan, soğuk suya aniden girilmesinin kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabileceğine dikkat çekti.

Gözünüz kaşınıyorsa dikkat: Uzmanından göz sağlığı için kritik uyarılar!

Gözünüz kaşınıyorsa dikkat: Uzmanından göz sağlığı için kritik uyarılar!

Peş peşe alarm dengeyi bozar! Sabah uyanmakta zorluk çekenler için ipuçları

Sorunun altında yatan temel nedenleri belirleyin, tedavi için destek almaktan çekinmeyin, uyku ataletini en aza indirin ve hiçbir şey işe yaramazsa zorla kalkın! Tamam da nasıl? 

Tek bir belirtiyle başlıyor, iki organı da etkiliyor

Farkında bile olmadan kalbinizi de böbreğinizi de riske atıyor olabilirsiniz. Uzmanlar, yaygınlığı artan kardiyorenal sendrom hakkında uyardı

Vücut dönüp kendine saldırıyor: Bu hastalığa dikkat !

Bağışıklık sisteminin kendi dokularına saldırması sonucu ortaya çıkan lupus hastalığının özellikle cilt, göz ve iç organlar üzerinde belirtiler gösterdiğini ifade eden uzmanlar, lupus hastalığının etkileri ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.