Microsoft, Windows’taki mavi ekranı değiştiriyor

Microsoft, Windows için Mavi Ekranı Siyahla Değiştiriyor!

Microsoft’un Windows işletim sisteminde bir hata oluştuğunda kullanıcılar genellikle mavi bir ekranla karşılaşıyordu. Ancak artık bu durum değişiyor. Microsoft, mavi ekranı güncelleyerek siyah hata ekranı ile kullanıcıların karşısına çıkacak.

Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre, Windows 11’in 24H2 sürümünü kullanan cihazlarda çökme durumunda olan siyah ekranın kullanıma sunulacağı bildirildi. Bu yeni siyah ekran, hata bildirimi ve yeniden başlatma sürecini daha hızlı ve kolay hale getirmeyi amaçlıyor.

İlk kez 1990’lı yılların başında ortaya çıkan mavi ekranın yerini siyah ekran alacak. Microsoft ayrıca kullanıcı arayüzünü Windows 11 tarzına uygun şekilde güncellemeyi ve yeniden başlatma süresini iki saniyeye düşürmeyi planlıyor.

Bu değişiklik, beklenmedik yeniden başlatmaları önlemek ve cihazlardaki çökmeleri azaltmak için yapılan kapsamlı bir çabanın bir parçası olarak görülüyor.

Related Posts

10 bin yıllık taş devri kadını yeniden hayatta

Belçika’da 10 bin 500 yıl önce yaşamış bir Taş Devri kadını, yapılan ayrıntılı yüz rekonstrüksiyonuyla yeniden gün yüzüne çıkarıldı. “Margaux kadını” olarak adlandırılan bu avcı-toplayıcının detaylı betimlemesi, iskelet kalıntıları ve antik DNA analizlerine dayanılarak Ghent Üniversitesi’nin açıklamasına göre hazırlandı.

40 yıllık efsane tarih oluyor: Windows, Mavi Ekran’a veda ediyor

Windows bilgisayarlarımız ile özdeşleşen ve önemli hatalarda karşımıza çıkan Mavi Ekran Hatası, yeni dönemde yerini Siyah Ekran Hatası’na bırakıyor.

Canlı mı cansız mı? Virüs gibi yaşayan hücre!

Kanada’daki Dalhousie Üniversitesi’nden bilim insanları, minicik bir planktonun içinde şimdiye dek görülmemiş düzeyde metabolik olarak bağımlı bir hücre keşfetti. Sukunaarchaeum mirabile olarak adlandırılan bu yeni canlı, yaşam ile cansızlık arasındaki çizgiyi yeniden tartışmaya açıyor.

Yeni bir tür keşfedildi: ‘Ejderha Prens’

Tyrannosaurus rex gibi dev yırtıcıların uzak ataları, düşündüğümüzden çok daha küçük ve çevik olabilir. Bilim insanları, Moğolistan’da 1970’lerde keşfedilen fosilleri yeniden incelediklerinde, bu fosillerin daha önce sanıldığı gibi Alectrosaurus olseni’ye değil, şimdiye kadar tanımlanmamış yeni bir türe ait olduğunu ortaya çıkardı.

Salihlili judocuların yıldızı bu kez Manisa’da parladı

Manisa’nın Salihli ilçesinin yıldız judocuları, Manisa’da yapılan Türkiye Şampiyonası ve Anadolu Yıldızlar Ligi il seçmesinde madalyaları topladı. Derece elde eden judocular, Türkiye finallerine ve grup maçlarına katılmaya hak kazandı.

Robotik uzuvlarla gelecek: Beyin kontrollü sağlık yenilikleri

Beyin kontrollü robotik uzuvlar, bilim kurgudan gerçeğe dönüşerek sağlık ve rehabilitasyon alanında çığır açtı. Beyin-bilgisayar arayüzleri (BCI) ile çalışan bu yenilikçi protezler, düşünce gücüyle hareket ederek uzuv kaybı yaşayan bireylerin yaşam …