Dış Ticaret Açığı 24 Milyar Dolar Tasarrufla 82 Milyar Dolara Düştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Dış Ticaret Açığında Mal İthalatında Tasarruf Sağladık

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dış ticaret açığında mallarda 24 milyar dolar tasarruf sağladıklarını belirterek, bu sayede dış ticaret açığını gerileyerek 82 milyar dolara düşürdüklerini ifade etti. Bakan Bolat, “Dış ticaret açığımızı kontrol altına aldık ve ekonomimizin büyümeye devam edeceğine olan inancımız tam” dedi.

MÜSİAD Ankara 26’ıncı Olağan Genel Kurulu

MÜSİAD Ankara 26’ıncı Olağan Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve birçok davetlinin katılımıyla bir otelde gerçekleştirildi. Programda konuşan Bakan Bolat, Bolu Kartalkaya’daki otel yangınında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek, soruşturmaların sonucunda sorumluların mutlaka yargılanacağını vurguladı. Bolat, 2024 yılının Türkiye için zor bir yıl olduğunu belirterek, “Covid-19 salgını gibi birçok felaketi yaşadık ancak Türkiye olarak başarılı bir şekilde yönetmeyi başardık. Rusya-Ukrayna savaşı gibi önemli olaylar da yaşandı ancak ekonomimizi güçlendirmek adına gerekli adımları attık” şeklinde konuştu.

Enflasyonla Mücadele

Ticaret Bakanı Bolat, enflasyonda hızlı bir düşüş sürecine girildiğini belirterek, ilkbaharda yüzde 40’ları, sonbaharda ise yüzde 30’ların altında bir enflasyon oranı hedeflediklerini ifade etti. Ülkeye 370 milyar dolarlık döviz geliri kazandırıldığını vurgulayan Bolat, bu başarının özel sektörün katkılarıyla gerçekleştiğini dile getirdi. İthalatın gerilemesiyle dış ticaret açığının düştüğünü söyleyen Bakan Bolat, bu durumun ekonomiye olumlu yönde etki edeceğini belirtti.

Öngörülebilirlik Sağlandı

Bolat, dış ticaretteki gerilemenin fiyat istikrarına katkı sağladığını söyleyerek, “Dış dengeler ve kredi derecelendirme firmaları açısından olumlu gelişmeler yaşandı. Bu durum, ekonominin büyümesine ve halkın alım gücünün artmasına katkı sağlayacak” dedi. Son olarak, Bakan Bolat, “Türkiye olarak bu zorlu süreçten güçlenerek çıkmayı başardık. Birlikte çalışarak ekonomimizi kalkındırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Umutcan ÖREN- Ali Oğulcan ARSLAN/ ANKARA

Related Posts

Osmangazi Köprüsü ile dev tasarruf! 9 yılda 108 milyar lira

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan Osmangazi Köprüsü’nün 1 Temmuz 2016 tarihinde trafiğe açıldığını söyleyerek, açılışının 9’uncu yıl dönümü olduğunu belirtti. Uraloğlu, 426 kilometrelik …

Alım fırsatı kaçtı mı? Altın yükseldi ama…

İran-İsrail gerilimi ile sıçrayarak yeni zirveyi zorlayan altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Ara ara düşen fiyatlar zirveyi zorlamasa da yükselişe geçti. Altın geçen haftayı düşüşle kapattı. Alım-satım yapacaklar altın …

Kanada saatler kala geri adım attı: ABD’li teknoloji şirketlerine uygulanan vergiyi kaldırdı

Kanada, ABD’li teknoloji devlerini hedef alan dijital hizmet vergisini, yürürlüğe girmesine sadece saatler kala iptal etti.

Türkiye’nin farkı kültür ve tarih

Turizm rekabetinde deniz-kum-güneş modelinden ayrışan Türkiye; ABD, Çin, Kanada, Japonya gibi harcama kapasitesi yüksek turist gruplarının ilgisini çekerken tarihi ve kültürel varlıkları öne çıkan şehirlerde de önemli bir turizm hareketi görülüyor.

Kayısıya alternatif olarak çilek üreten kadın siparişlere yetişemiyor

Malatya’nın Kale ilçesinde, kayısıya alternatif olarak çilek üretimine başlayan Hatice Kübra Bölükbaşıoğlu, sofralık olarak ürettiği ürünlere artan siparişleri karşılamaya çalışıyor.

Kenevir rotayı ilaca çevirdi

Endüstriyel kenevir üretiminde son 5 yılda önemli bir yol kat eden Türkiye, dünyadaki gelişmelere paralel olarak istikametini ilaç etkin maddesi olarak kenevirden en yüksek faydaya doğru çevirdi. Bu kapsamda ihtiyaç olursa yeni üretim alanlarının da devreye alınabileceği öngörülüyor.