Kuyumcularda yeni dönem: Altına yeni güvenlik takibi yolda!

Düğün mevsimi yaklaştıkça altın alışverişleri hız kazanıyor. Kuyumcular, sahte ürünlere karşı uyarıda bulunarak barkod sisteminin önemini vurguluyor.

Kuyumculuk Sektöründe Sezon Canlanıyor

Havaların ısınması ve okulların tatil olmasıyla birlikte düğün sayısı artıyor ve bu durum kuyumculuk sektöründe de hareketliliğe neden oluyor. Düğün alışverişlerinde altın, vatandaşların ilk tercihi haline geliyor.

Göz Alıcı Modeller Raflarda Yerini Alıyor

Kuyumcular, düğün sezonuna hazırlık olarak vitrinlerini çeşitli ve dikkat çekici modellerle donatıyor. Tektaş yüzükler ve alyanslar, evlilik tekliflerinin ve nişanların artmasıyla ilgi görüyor.

Takı Setleri ve Yatırım İçin Yoğun İlgi

Bilezik, kolye ve küpe setleri düğünlerde takı olarak tercih edilirken; çeyrek, yarım, tam ve gram altınlar yatırım amaçlı yoğun ilgi görüyor.

Altın: Geleneksel ve Yatırım Aracı

Altına olan bağlılık ve yatırım potansiyeli, talebin devamını sağlıyor. Uzmanlar, sahte ürünlere karşı vatandaşları güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmaları konusunda uyarıyor.

‘Güvenilir Yerlerden Alışveriş Yapın’ Uyarısı

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, düğün sezonunun her yıl yoğun geçtiğini belirtti. Sönmez, vatandaşların sahte altınlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

2025, Sahte Altınlarla Mücadele Yılı Olacak

Sönmez, “Bu yıl sahte altınlara karşı önlemler aldık. Güvenilir kuyumculardan alışveriş yapılması önemli. Ayrıca, Darphane tarafından takip sistemi devreye sokulacak” dedi.

Takip Sistemi ve Barkod Uygulaması Geliyor

Sönmez, Darphanenin üreteceği ürünlerde takip sistemi uygulanacağını belirtti. Ayrıca, internetten yapılan altın satışlarında barkod sisteminin zorunlu hale gelmesi gerektiğini vurguladı.

‘Ucuz Altın Yoktur’

Sönmez, gelinlerin takı seçiminde genellikle gelinliklerine uygun modelleri tercih ettiğini belirterek, güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmanın önemine değindi. Fiyatların değişkenliğine rağmen, güvenilirliğin ön planda olması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Osmangazi Köprüsü ile dev tasarruf! 9 yılda 108 milyar lira

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan Osmangazi Köprüsü’nün 1 Temmuz 2016 tarihinde trafiğe açıldığını söyleyerek, açılışının 9’uncu yıl dönümü olduğunu belirtti. Uraloğlu, 426 kilometrelik …

Alım fırsatı kaçtı mı? Altın yükseldi ama…

İran-İsrail gerilimi ile sıçrayarak yeni zirveyi zorlayan altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Ara ara düşen fiyatlar zirveyi zorlamasa da yükselişe geçti. Altın geçen haftayı düşüşle kapattı. Alım-satım yapacaklar altın …

Kanada saatler kala geri adım attı: ABD’li teknoloji şirketlerine uygulanan vergiyi kaldırdı

Kanada, ABD’li teknoloji devlerini hedef alan dijital hizmet vergisini, yürürlüğe girmesine sadece saatler kala iptal etti.

Türkiye’nin farkı kültür ve tarih

Turizm rekabetinde deniz-kum-güneş modelinden ayrışan Türkiye; ABD, Çin, Kanada, Japonya gibi harcama kapasitesi yüksek turist gruplarının ilgisini çekerken tarihi ve kültürel varlıkları öne çıkan şehirlerde de önemli bir turizm hareketi görülüyor.

Kayısıya alternatif olarak çilek üreten kadın siparişlere yetişemiyor

Malatya’nın Kale ilçesinde, kayısıya alternatif olarak çilek üretimine başlayan Hatice Kübra Bölükbaşıoğlu, sofralık olarak ürettiği ürünlere artan siparişleri karşılamaya çalışıyor.

Kenevir rotayı ilaca çevirdi

Endüstriyel kenevir üretiminde son 5 yılda önemli bir yol kat eden Türkiye, dünyadaki gelişmelere paralel olarak istikametini ilaç etkin maddesi olarak kenevirden en yüksek faydaya doğru çevirdi. Bu kapsamda ihtiyaç olursa yeni üretim alanlarının da devreye alınabileceği öngörülüyor.