Türkiye’nin milli elektrikli hızlı trenlerinde Bursa imzası

TÜRASAŞ ve Canray Ulaşım, Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi’nde İşbirliği Yapıyor

TÜRASAŞ, TÜBİTAK, ASELSAN ve Bursa’daki Canray Ulaşım işbirliğiyle hayata geçirilen “Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi”nin gövde kaynak töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla 8 Şubat’ta TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Yüzde 65 yerlilik oranına ve saatte 225 kilometre hıza sahip ilk yerli ve milli elektrikli hızlı tren projesinin önemli paydaşlarından olan Canray Ulaşım, vagon tasarımları, tavan modülü ve raf sistemleri, koltuk arkası eğlence sistemi, aydınlatma sistemleri, kapı ve bölme duvarlarda hayalet ekran teknolojisi gibi kritik bileşenlerin üretim ve tasarım süreçlerinde yer almaktadır.

“Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi’nde Önemli Bir Rol Oynuyoruz”

Firmanın Genel Müdürü Yasemin Yeşilova, Canray Ulaşımın Yeşilova Grubu’nun en genç üyesi olduğunu ve yaklaşık 300 kişiye istihdam sağladığını belirtti. Yeşilova, “Raylı sistemler alanında faaliyet gösteren Canray Ulaşım olarak, milli elektrikli hızlı tren projemizde önemli bir rol oynuyoruz. Üretim ve tasarım süreçlerinde yer alarak, projenin başarıyla tamamlanmasına katkı sağlıyoruz” dedi.

“Ürünlerimiz Üretim Aşamasında”

Yeşilova, 8 Şubat’ta gerçekleştirilen gövde kaynak törenine katıldıklarını ve projenin ilerleyişinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Tren ve ürünlerinin üretim aşamasında olduğunu dile getiren Yeşilova, “En kısa sürede yüksek hızlı trenimizi raylarda görmeyi bekliyoruz. Bu proje kapsamında vagonlarını gelecek yıl raylara indirmeyi planlıyoruz. Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda 14 hızlı tren seti üretimine katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“Avrupa ve Amerika’ya İhracat Yapıyoruz”

Yeşilova, genç bir işletme olmalarına rağmen Avrupa ülkelerine ve Kuzey-Güney Amerika’ya ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca, dünyanın önde gelen tren üreticileriyle işbirliği yaparak üretimlerini sürdürdüklerini vurguladı. Yeşilova, “İhracat potansiyelimizi artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz, yurt dışındaki müşterilerimize daha kolay ulaşabilmek ve üretim tesisleri açarak global ölçekte faaliyet göstermektir” şeklinde konuştu.

Yeşilova, yurt dışında da üretim tesisleri açma planlarının olduğunu dile getirirken, Türkiye’de ise milli trenlerin partneri olarak faaliyetlerini sürdüreceklerini ve bu doğrultuda ilerleyeceklerini belirtti.

KAYNAK: AA

Related Posts

Yılın ilk çeyreğinde 62 ülkeye araç ihracatı yapıldı

Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan “eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar” ihracatı yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 535 milyon 907 bin dolar oldu.

Deprem çantası ve çadırlarına saatler içinde zam yapıldı

İstanbul Silivri’de meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından e-ticaret platformlarında depremle ilgili ürünlere yoğun talep oluştu. Vatandaşlar tedbir amaçlı alışverişe yönelirken, bazı satıcıların fiyatları aniden yükseltmesi tepki çekti.

Bakan Şimşek, ABD Hazine Bakanı Bessent ile görüştü: Kısıtlamalar kaldırılacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile bir araya geldi. Görüşmede, kısıtlamaların kaldırılmasının önemi vurgulandı.

Türkiye ile Kazakistan arasında 28 milyar liralık swap anlaşması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Kazakistan Cumhuriyeti Merkez Bankası, Türk lirası ve Kazakistan tengesi üzerinden üç yıl geçerli bir swap anlaşmasına imza attı.

Amazon Türkiye’de prime abonelik ücretlerine zam yaptı

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Amazon, Türkiye’de sunduğu Prime abonelik hizmetine yeni bir zam yaptı. Uzun bir süre sabit kalan abonelik ücreti, yapılan son artışla birlikte yüzde 25 oranında yükseldi. Bu güncellemeyle birlikte Amazon Prime’ın aylık ücreti 39 TL’den 49,90 TL’ye çıktı.

Tüketici Güven Endeksi Azaldı

TÜİK, tüketici güven endeksinin Nisan’da yüzde 2,3 azalarak 83,9 olduğunu açıkladı.