Türkiye’nin milli elektrikli hızlı trenlerinde Bursa imzası

TÜRASAŞ ve Canray Ulaşım, Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi’nde İşbirliği Yapıyor

TÜRASAŞ, TÜBİTAK, ASELSAN ve Bursa’daki Canray Ulaşım işbirliğiyle hayata geçirilen “Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi”nin gövde kaynak töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla 8 Şubat’ta TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Yüzde 65 yerlilik oranına ve saatte 225 kilometre hıza sahip ilk yerli ve milli elektrikli hızlı tren projesinin önemli paydaşlarından olan Canray Ulaşım, vagon tasarımları, tavan modülü ve raf sistemleri, koltuk arkası eğlence sistemi, aydınlatma sistemleri, kapı ve bölme duvarlarda hayalet ekran teknolojisi gibi kritik bileşenlerin üretim ve tasarım süreçlerinde yer almaktadır.

“Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi’nde Önemli Bir Rol Oynuyoruz”

Firmanın Genel Müdürü Yasemin Yeşilova, Canray Ulaşımın Yeşilova Grubu’nun en genç üyesi olduğunu ve yaklaşık 300 kişiye istihdam sağladığını belirtti. Yeşilova, “Raylı sistemler alanında faaliyet gösteren Canray Ulaşım olarak, milli elektrikli hızlı tren projemizde önemli bir rol oynuyoruz. Üretim ve tasarım süreçlerinde yer alarak, projenin başarıyla tamamlanmasına katkı sağlıyoruz” dedi.

“Ürünlerimiz Üretim Aşamasında”

Yeşilova, 8 Şubat’ta gerçekleştirilen gövde kaynak törenine katıldıklarını ve projenin ilerleyişinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Tren ve ürünlerinin üretim aşamasında olduğunu dile getiren Yeşilova, “En kısa sürede yüksek hızlı trenimizi raylarda görmeyi bekliyoruz. Bu proje kapsamında vagonlarını gelecek yıl raylara indirmeyi planlıyoruz. Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda 14 hızlı tren seti üretimine katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“Avrupa ve Amerika’ya İhracat Yapıyoruz”

Yeşilova, genç bir işletme olmalarına rağmen Avrupa ülkelerine ve Kuzey-Güney Amerika’ya ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca, dünyanın önde gelen tren üreticileriyle işbirliği yaparak üretimlerini sürdürdüklerini vurguladı. Yeşilova, “İhracat potansiyelimizi artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz, yurt dışındaki müşterilerimize daha kolay ulaşabilmek ve üretim tesisleri açarak global ölçekte faaliyet göstermektir” şeklinde konuştu.

Yeşilova, yurt dışında da üretim tesisleri açma planlarının olduğunu dile getirirken, Türkiye’de ise milli trenlerin partneri olarak faaliyetlerini sürdüreceklerini ve bu doğrultuda ilerleyeceklerini belirtti.

KAYNAK: AA

Related Posts

Osmangazi Köprüsü ile dev tasarruf! 9 yılda 108 milyar lira

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan Osmangazi Köprüsü’nün 1 Temmuz 2016 tarihinde trafiğe açıldığını söyleyerek, açılışının 9’uncu yıl dönümü olduğunu belirtti. Uraloğlu, 426 kilometrelik …

Alım fırsatı kaçtı mı? Altın yükseldi ama…

İran-İsrail gerilimi ile sıçrayarak yeni zirveyi zorlayan altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Ara ara düşen fiyatlar zirveyi zorlamasa da yükselişe geçti. Altın geçen haftayı düşüşle kapattı. Alım-satım yapacaklar altın …

Kanada saatler kala geri adım attı: ABD’li teknoloji şirketlerine uygulanan vergiyi kaldırdı

Kanada, ABD’li teknoloji devlerini hedef alan dijital hizmet vergisini, yürürlüğe girmesine sadece saatler kala iptal etti.

Türkiye’nin farkı kültür ve tarih

Turizm rekabetinde deniz-kum-güneş modelinden ayrışan Türkiye; ABD, Çin, Kanada, Japonya gibi harcama kapasitesi yüksek turist gruplarının ilgisini çekerken tarihi ve kültürel varlıkları öne çıkan şehirlerde de önemli bir turizm hareketi görülüyor.

Kayısıya alternatif olarak çilek üreten kadın siparişlere yetişemiyor

Malatya’nın Kale ilçesinde, kayısıya alternatif olarak çilek üretimine başlayan Hatice Kübra Bölükbaşıoğlu, sofralık olarak ürettiği ürünlere artan siparişleri karşılamaya çalışıyor.

Kenevir rotayı ilaca çevirdi

Endüstriyel kenevir üretiminde son 5 yılda önemli bir yol kat eden Türkiye, dünyadaki gelişmelere paralel olarak istikametini ilaç etkin maddesi olarak kenevirden en yüksek faydaya doğru çevirdi. Bu kapsamda ihtiyaç olursa yeni üretim alanlarının da devreye alınabileceği öngörülüyor.